Vingården

Stae Vingaard

Vingården

Selve ejendommen er bygget i 1897, og ligger ved egen skov, med Stae Bæk rislende i bunden af haven.

Den har i årtier fungeret som et lille landbrug, hvor sågar en del af den nuværende beboelse blev brugt som stald.. Den har igennem årene gennemgået en del ombygninger og moderniseringer, og fremstår nu, en del mere moderne end da kreaturerne boede under samme tag som ejerne..

Tanken om vin og vingård, havde rumsteret en del år, inden det store spring blev taget og de første knap 200 planter blev sat i jorden, i maj 2008. Stae Vingaard var nu født...

De følgende år, blev der plantet flere forskellige sorter, så vinmarken ved udgangen af 2011, bestod af ca 800 vinstokke, fordelt på 8 forskellige sorter.

I efteråret 2011 blev byggeriet af det planlagte vineri og lager, skudt i gang, og samtidig blev selve processen omkring registrering og godkendelse af vingården, også startet op.

2012 blev året, hvor vineriet og lageret blev færdigbygget, og samtidig blev vi godkendt, med den første glade smiley, så vi nu kan producere vores egen vin og sælge den.. Trods en ekstrem kold og våd sommer, fik vi også vores første, omend lille høst.

Der blev i løbet af 2013, lavet lidt forbedringer i vineriet, samt udvidet med en tilbygning.. Den kan først og fremmest bruges som lager, men også til vinsmagninger og i forbindelse med høsten..


Der bliver hele tiden kigget efter, muligheder og udstyr, som kan være en hjælp i vineriet. Derfor sker der jævnligt små forbedringer, og samtidig er der et lokale lige ved vineriet, som overvejes om det skal inddrages også. Det kunne evt bruges til, den længe ønskede vinkælder, men lad os nu se..      SV