Vine

Stae Vingaard

Vine


Alle vore vine er lavet så naturligt som muligt, og for at bibeholde druernes naturlige duft- og smagsstoffer, er vinene ikke filtreret og der kan derfor være lidt let bundfald i flasken.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



"Rondo Rosé - 2019"


Det er en utrolig spændende vin, med en flot rød farve og en fantastisk duft af modne sommerbær. Toner af blandt andet jordbær går igen i både duft og smag.


Druerne til denne rosé, kommer fra stokke som er mellem 7 og

11 år gamle. De er håndhøstet, samt nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Efter afstilkning harde ligget på skallerne

i 2 timer, inden de nænsomt er blevet presset. Efterfølgende har de gæret og ligget på rustfri tanke i 8 måneder, for så at blive tappet på flaske. 


Rondo Rosé blev et kæmpe hit da vi første gang lancerede den i 2014. Senere blev den kendt i Nordjylland, da 2015 udgaven kom
på vinkortet hos restaurant Rusk i Aalborg, med efterfølgende dækning i både tv2 Nord og lokale aviser.


Den er kendt for sin friske og crispy syre som gør den meget egnet til mad, for eksempel fisk, skalddyr og sushi, samt grillet kød. Server den kold ved 8-10 g.


Vi anbefaler den drikkes nu og frem til 2023. Erfaringen med tidligere årgange viser dog, at den ved korrekt opbevaring med fordel kan gemmes endnu længere. Den vil så udvikle sig og
blive mere rund og blød.


 Pris: 175,-



 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



"House Peach - 2018"


Lavet på druerne, Solaris, Orion, Chardonnay, og Rondo, fra super året 2018, med den bedste sommer nogensinde.


Elegant vin med en flot ferskenfarve og en elegant duft af modne
citrus frugter. Smagenbyder blandt andet på citron og grape, og er
tilpas tør med en frisk crispy syre.


Druerne til denne rosé, kommer fra stokke som er mellem 5 og 10 år gamle. De er håndhøstet, samt nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Efter afstilkning er de nænsomt er blevet presset. Efterfølgende har de gæret som hvidvin og ligget på rustfri tanke i 8 måneder, for så at blive tappet på flaske.


Velegnet til mad som fisk, skaldyr, sushi, lyst fjerkræ og salater. men også bare til hygge. Server den kold ved 8-10 g, gerne på en varm sommerdag på terrassen.


Vi anbefaler den drikkes nu og frem til 2022. Erfaringen med tidligere årgange viser dog, at den ved korrekt opbevaring med fordel kan gemmes endnu længere. Den vil så udvikle sig og
blive mere rund og blød.


Pris: 195,-



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 



"House Rosé - 2018"


Fra 2018 med den bedste sommer i Danmark nogensinde, som var fyldt med masser af sol og varme. lavet på druerne Rondo, Cabernet Cortis og Leon Millot..


Det er blevet til en kraftig rosé, som gør den yderst velegnet som alternativ til rødvin, en varm sommerdag på terrassen. Duften har noter af modne sommerbær, og i smagen aner man blandt andet jordbær og en anelse mineralitet.


Druerne til denne rosé kommer fra stokke som er mellem 7 og 10 år gamle. De er håndhøstet, samt nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Efter afstilkning, har de ligget på skallerne i 2 timer, inden de nænsomt er blevet presset. Efterfølgende har de gæret og ligget på
rustfri tanke i 8 måneder, for så at blive tappet på flaske.


Den er tilpas tør og med en frisk syre som gør den perfekt til fisk, skalddyr, sushi og grillet kød. Server den kold ved 8-10g.


Vi anbefaler den drikkes nu og frem til 2022. Erfaringen med tidligere årgange viser dog, at den ved korrekt opbevaring med fordel kan gemmes endnu længere. Den vil så udvikle sig og
blive mere rund og blød.


Pris: 195,-



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 



"House Rosé - 2015"


En dejlig frisk rosé lavet på Rondo druen, med en fantastisk duft, af modne sommer bær og frugter. Toner af blandt andet fersken og jordbær, går igen i både duft og smag.


Druerne kommer fra stokke som er 7 år gamle, og de er håndhøstet, samt nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Efter afstilkning, har druerne gennemgået en maceration på skallerne i 4 timer, inden de nænsomt er blevet presset. Herefter har de gæret færdig på rustfri ståltanke i 5 mdr, for at bevare så meget af druernes friskhed og smag som muligt.


Vinen er et perfekt match til salater, fisk og skaldyr, lette retter, samt grillet kød. Server den kold, ved 8-10g, gerne på en varm sommerdag på terrassen. Drik den nu, og frem til 2018.


Udsolgt.. Enkelte flasker er tilbage, og de bruges ved rundvisninger og vinsmagninger.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



"House blend - 2014"


Den første rødvin vi har lavet på de spændende druer,

Cabernet Cortis og Leon Millot.


Druerne er håndhøstet og nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Sorterne er så, hver for sig, blevet afstilket, og har gæret på skallerne i 12 dage, inden de nænsomt er blevet presset, og har haft 2. gæringen på rustfri tanke. Herefter har de lagret på fransk eg, igen hver for sig, i 6 mdr, inden de så er blevet blandet sammen. De har stået 4 uger, efter sammenblandingen, før de til sidst er tappet på flaske.


Det er blevet til en spændende rødvin, hvor den lange masseration, har givet kraftig farve og tanniner. Den har en koncentreret mineralsk duft, og noter af mørke bær. Smagen har en markeret tannin, med en krydret mineralsk eftersmag, og noter af grøn peber


Den kan nydes nu, men vil sikkert udvikle sig positivt, hvis man har tålmodighed, og gemmer den 2-3 år, fra høst året. Drik den nu, og frem til 2018.


Udsolgt.. Enkelte flasker er tilbage, og de bruges ved rundvisninger og vinsmagninger.

















      SV