Vine

      SV

Stae Vingaard

Vine
"House Rosé - 2015"


En dejlig frisk rosé lavet på Rondo druen, med en fantastisk duft, af modne sommer bær og frugter. Toner af blandt andet fersken og jordbær, går igen i både duft og smag.


Druerne kommer fra stokke som er 7 år gamle, og de er håndhøstet, samt nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Efter afstilkning, har druerne gennemgået en maceration på skallerne i 4 timer, inden de nænsomt er blevet presset. Herefter har de gæret færdig på rustfri ståltanke i 5 mdr, for at bevare så meget af druernes friskhed og smag som muligt.


Vinen er et perfekt match til salater, fisk og skaldyr, lette retter, samt grillet kød. Server den kold, ved 8-10g, gerne på en varm sommerdag på terrassen. Drik den nu, og frem til 2018.


Prisen er 150,- pr flaske, og den kan købes hos CasaCasa i Aalborg Storcenter, eller her på vingården ved og kontake os, på: 40141052, eller: staevingaard@staevingaard.dk

"House blend - 2014"


Den første rødvin vi har lavet på de spændende druer,

Cabernet Cortis og Leon Millot.


Druerne er håndhøstet og nøje sorteret, så kun de bedste er blevet brugt. Sorterne er så, hver for sig, blevet afstilket, og har gæret på skallerne i 12 dage, inden de nænsomt er blevet presset, og har haft 2. gæringen på rustfri tanke. Herefter har de lagret på fransk eg, igen hver for sig, i 6 mdr, inden de så er blevet blandet sammen. De har stået 4 uger, efter sammenblandingen, før de til sidst er tappet på flaske.


Det er blevet til en spændende rødvin, hvor den lange masseration, har givet kraftig farve og tanniner. Den har en koncentreret mineralsk duft, og noter af mørke bær. Smagen har en markeret tannin, med en krydret mineralsk eftersmag, og noter af grøn peber


Den kan nydes nu, men vil sikkert udvikle sig positivt, hvis man har tålmodighed, og gemmer den 2-3 år, fra høst året. Drik den nu, og frem til 2018.


Udsolgt.. Enkelte flasker er tilbage, og de bruges ved rundvisninger og vinsmagninger.

"Rondo Rosé - 2014"


Rigtig lækker rosé vin, som tydeligt bærer præg af, at 2014 var et år med masser af sol og varme.


Det er blevet til en flot mørk rosa vin, hvor duften er sommerlig og sødmefuld, og man mødes med spor af modne jordbær og hindbær. I munden opleves vinen indbydende frisk, med en behagelig syre, og i smagen går noterne fra duften igen.


Vinen er et perfekt match til salater, fisk og skaldyr, lette retter, samt lyst grillet kød. Server den kold, ved 8-10 g, gerne på en varm sommerdag på terrassen. Drik den nu, og frem til 2016.


Udsolgt.. Enkelte flasker er tilbage, og de bruges ved rundvisninger og vinsmagninger.

"Rondo Speciel Blend - 2013"


Rødvin lavet på den, i dansk vinavl klassiske drue Rondo,

som vi har lagret på 3 forskellige måder. De 60% har lagret på  amerikansk eg i 8 mdr, 25% på fransk eg i 6 mdr, og 15% har stået på rustfri tank i 10 mdr. Derefter er de alle blandet sammen, og har stået 2 mdr på rustfri tank, inden flaskningen..


Vinen har en flot farve, samt en frugtrig duft, og i smagen

er der toner af vanilje og peber.


Da det er en ung vin, kan den virke skarp, og vi anbefaler at gemme den 1 år eller 2.. Alternativt kan den

dekantéres, nogle timer inden servering, da det vil gøre den mere rund i smagen..


Server den så "kold", gerne ved 12-14g, til tapas og ost, eller til grill på en varm sommeraften, hvor den passer perfekt..


Udsolgt.. Enkelte flasker er tilbage, og de bruges ved rundvisninger og vinsmagninger.